Προώθηση Ιστοσελίδας

Τρόποι για την δημιουργία backlinks το 2015

Σε προηγούμενο άρθρο μιλήσαμε για την αύξηση της επισκεψιμότητας μια ιστοσελίδας με On-Site SEO αλλά και για την προώθησή της με content marketing. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να τονίσουμε πόσο σημαντικό είναι να «μιλάνε» για την ιστοσελίδα μας, δηλαδή το πόσο δημοφιλής είναι η ιστοσελίδα μας. Πολλές μηχανές αναζήτησης αναγνωρίζουν και βελτιώνουν την θέση ενός website ανάλογα με τα πόσα backlinks έχει από άλλα sites. Εδώ όμως χρειάζεται μεγάλη προσοχή, τα σωστά και ποιοτικά backlinks προς την ιστοσελίδα σας βοηθούν πολύ στην καλύτερη κατάταξη της στις μηχανές αναζήτησης. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για την δημιουργία και το χτίσιμο σωστών και ποιοτικών backlinks το 2015. Χρειάζεται όμως μεγάλη προσοχή καθώς λάθη και παραπλανητικές πρακτικές μπορούν να οδηγήσουν σε αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά.

 

Κατάλογοι: είναι κατάλογοι στους οποίους μπορείτε να καταχωρήσετε την ιστοσελίδα σας δίνοντας μια περιγραφή της, το logo, η άλλες σχετικές πληροφορίες . Καλό είναι να μπει σε κατηγορία του καταλόγου σχετική με το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας αλλά και οι καταχωρήσεις να γίνουν σε 4-5 γνωστούς καταλόγους καθώς και εδώ η υπερβολή θα οδηγήσει σε αντίθετα αποτελέσματα.

-Σχόλια σε Βlogs: Για να λειτουργήσει επιτυχώς αυτή η πρακτική θα πρέπει πρώτα να εντοπίζετε blogs τα οποία θα έχουν θεματολογία σχετική με εκείνη της ιστοσελίδας σας. Το κλειδί στο guest blogging είναι να τοποθετούμε λέξεις-κλειδιά για τις οποίες θέλουμε να επιτύχουμε υψηλή κατάταξη. Εαν όμως είναι συνεχώς τα ίδια και δεν διαφοροποιούνται καθόλου τότε υπάρχει κίνδυνος τιμωρίας απο τις μηχανές αναζήτησης.

-Profile links: Όταν γίνεστε μέλος σε ένα site συνήθως έχετε τη δυνατότητα να δηλώσετε και την ιστοσελίδα σας οπότε αξιοποιείτε αυτή την δυνατότητα.

-Περιεχόμενο: Ο πιο ενδεδειγμένος, σωστός αλλά και επίπονος τρόπος να αυξήσετε την κατάταξη σας στις μηχανές αναζήτησης. Το μοναδικό περιεχόμενο μιας ιστοσελίδας είναι αυτό που θα την απογειώσει και θα σας εμφανίζει στις πρώτες σελίδες των μηχανών αναζήτησης. Επίσης εάν το περιεχόμενο είναι ποιοτικό και ενδιαφέρον όσοι το εντοπίζουν είναι πιθανό να το χρησιμοποιήσουν ως αναφορά ή να το μοιραστούν στα social media.

-Δημιουργία web εργαλείων: Αν το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας ή η υπηρεσία που προσφέρετε το επιτρέπει μπορείτε να δημιουργήσετε ένα widget που να βοηθά τους επισκέπτες στην καλύτερη διάδραση με το site σας. Προσθέτοντας κάποιος το widget στην ιστοσελίδα του αυτομάτως δημιουργείται ένα backlink προς την δική σας.

-Συνεντεύξεις: Μια συνέντευξη από κάποιον ειδικό στον κλάδο σας πάντα τραβά την προσοχή. Δημιουργήστε μια σελίδα με αυτή, επικοινωνήστε την και θα δείτε τα backlinks σας να αυξάνονται με φυσικό τρόπο.

Affiliate marketing: Με τη συμμετοχή σας σε κάποιο affiliate marketing network μπορείτε να αποκτήσετε σύντομα πολλά και αξιόπιστα links με κάποιο ανταποδοτική ενέργεια, είτε με ποσοστό ανά πώληση είτε με ποσό ανά ενέργεια.

 

Συμβουλές για ποιοτικά backlinks

  • Θα πρέπει τα backlinks να οδηγούν και σε εσωτερικές σελίδες του site σας.
  • Κάθε link θα πρέπει να έχει anchor text με μια πρόταση που να περιγράφει το περιεχόμενο της σελίδας προορισμού σας
  • Τα link θα πρέπει να μην έχουν rel=»nofollow»

 

πηγή εικόνας: joethegoatfarmer.com