Προώθηση Ιστοσελίδας

Τι είναι το Content Marketing και γιατί χρειάζεται;

content-marketing-infographicΟ όρος Content marketing συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον και τον ακούμε συχνά το τελευταίο διάστημα. Είναι μια τεχνική marketing που αποσκοπεί στην δημιουργία σχετικού και ποιοτικού δωρεάν περιεχομένου, έτσι ώστε να προσελκύσει αλλά και να δεσμεύσει συγκεκριμένο κοινό με στόχο την μετατροπή των υποψήφιων χρηστών της ιστοσελίδας ή του e-shop σας σε πελάτες αλλά και των ήδη υπαρχουσών πελατών σε επαναλαμβανόμενους πελάτες.

Ο στόχος του Content marketing δεν είναι η άμεση πώληση. Με την παροχή μοναδικού, ποιοτικού και δωρεάν περιεχομένου, δίνετε στους επισκέπτες της ιστοσελίδα σας την ευκαιρία να σας γνωρίσει και να σας εμπιστευθεί, να γίνει επαναλαμβανόμενος πελάτης – επισκέπτης σας.

Το Content marketing χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να γίνει επιτυχημένο, αλλά είναι απαραίτητο για πολλούς και σημαντικούς λόγους. Ένας σημαντικός λόγος είναι να κατακτήσετε θέσεις στις πρώτες σελίδες στις μηχανές αναζήτησης (π.χ. google), δηλαδή να αυξήσετε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας. Για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να προσφέρετε ενδιαφέρον και χρήσιμο περιεχόμενο το οποίο να ανανεώνεται συχνά.

Μια βασική διαδικασία του Content marketing είναι η επιμέλεια κειμένων. Η επιμέλεια κειμένων γίνεται τόσο για τους επισκέπτες – πελάτες σας όσο και για τις μηχανές αναζήτησης. Τι εννοούμε με τον όρο επιμέλεια κειμένων; Αν για παράδειγμα χρησιμοποιείτε ένα αδιάφορο τίτλο σκεφτείτε πόσο δύσκολα θα παρακινήσει έναν αναγνώστη να το επισκεφτεί για να το διαβάσει. Ή αν έχετε ένα κείμενο χωρίς να εστιάσετε σε συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά που να είναι δημοφιλή, σκεφτείτε πόσο δύσκολο θα είναι να βγείτε στις πρώτες σελίδες στις μηχανές αναζήτησης, αφού δεν θα γνωρίζουν ξεκάθαρα για τι ακριβώς μιλάτε.

Συμβουλές Content Marketing

– Μη διστάσετε να διορθώσετε ή να εξελίξετε παλαιότερο περιεχόμενο σας ώστε να του δώσετε μια επιπλέον ευκαιρία να ξαναδοκιμαστεί αυτή τη φορά πιο στοχευμένα.

– Το περιεχόμενό της ιστοσελίδας σας πρέπει να είναι χρήσιμο και να ανανεώνεται συχνά καθώς στατικές ιστοσελίδες με παλαιό περιεχόμενο σπάνια εμφανίζονται από τις μηχανές αναζήτησης στις πρώτες σελίδες. Φροντίστε τα γραφικά του site σας να κάνουν την παραμονή του επισκέπτη ευχάριστη.

– Φροντίστε οι τίτλοι των κατηγοριών να προκαλούν το χρήστη να διαβάσει περαιτέρω τις αναρτήσεις σας και το περιεχόμενο να είναι καλογραμμένο. Ένα κακογραμμένο κείμενο θα αναγκάσει τον επισκέπτη να φύγει και ίσος να μην επισκεφτεί ξανά την ιστοσελίδα σας.

– Αυτό που θέλετε να προωθήσετε φροντίστε να γίνεται με έναν ιδιαίτερο ελκυστικό και ενδιαφέροντα τρόπο, κερδίστε την εμπιστοσύνη και δημιουργήστε ένα περιβάλλον έτσι ώστε να γίνετε απαραίτητος με αυτά που προσφέρετε.

Πηγή εικόνας: usabilitygeek.com

Πηγή εικόνας infographic: syndacast.com