Προώθηση Ιστοσελίδας

SEO – Πως να βελτιώσετε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας

Ο όρος SEO είναι συντομογραφία του Search Engine Optimization, δηλαδή η διαδικασία βελτιστοποίησης μιας ιστοσελίδας με διάφορες τεχνικές με σκοπό την κατάταξη της σε υψηλότερες θέσεις σε συγκεκριμένες αναζητήσεις στις μηχανές αναζήτησης.

Έχει σημασία να τονίσουμε πως το SEO είναι πολύ σημαντικό για μια ιστοσελίδα γιατί χωρίς αυτό θα είναι αόρατη άρα κατ’ επέκταση δεν θα έχει επισκεψιμότητα όποτε δεν υπάρχει και λόγος δημιουργίας έξ αρχής.

Οι τεχνικές SEO χωρίζονται σε On-Site & Off-Site.

Το On-Site SEO στοχεύει στην βελτιστοποίηση σε επίπεδο περιεχομένου, σχεδίασης και δομής ενώ αντίθετα το Off-Site είναι ενέργειες που γίνονται εξωτερικά και αφορούν το χτίσιμο συνδέσμων από άλλες ιστοσελίδες, με λίγα λόγια κατά πόσο σημαντική και αξιόπιστη θεωρείται μια ιστοσελίδα από την μηχανή αναζήτησης.

Για να είναι τα αποτελέσματα της κατάταξης σταθερά και μακροπρόθεσμα καλό είναι να γίνει αξιολόγηση ώστε π.χ να σιγουρευτεί ότι η ιστοσελίδα δεν έχει τιμωρηθεί με Google Penalty ή αν η ιστοσελίδα παρουσιάζει τεχνικά προβλήματα που να εμποδίζει να ανέβει και να παραμένει στην πρώτη σελίδα της π.χ. google και στην συνέχεια να γίνει η έρευνα αγοράς και η μελέτη λέξεων-κλειδιών.

Στην κορυφή των αποτελεσμάτων στις μηχανές αναζήτησης μας εμφανίζει τις ιστοσελίδες που έχουν μεγαλύτερη σαφήνεια ως προς την λέξη-κλειδί που έχει πληκτρολογηθεί στην αναζήτηση. Με τόσο μεγάλο ανταγωνισμό που υπάρχει, το SEO είναι απαραίτητο, θα πρέπει να γίνεται συνέχεια και σωστά για να βρίσκεται η ιστοσελίδα στις πρώτες θέσεις στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

4 βασικά βήματα για να βελτιστοποιηθεί η ιστοσελίδα σας με On-Site SEO είναι:

  • Δημιουργήστε ένα σύντομο και περιγραφικό Title tag: με το Title tag θα βοηθήσετε τον χρήστη να εντοπίσει αν το περιεχόμενο της ιστοσελίδας τον ενδιαφέρει με πολύ γρήγορο τρόπο. Ενώ ταυτόχρονα το tag αυτό χρησιμοποιείτε και από τις μηχανές αναζήτησης.
  • Δημιουργήστε ενα Meta Description: το Meta Description είναι μια σύντομη περιγραφή κάτω από το link ενός αποτελέσματος αναζήτησης. Είναι σημαντικό γιατί δίνει στο κοινό μια καλύτερη ιδέα για το περιεχόμενο της σελίδας σας.
  • Δημιουργήστε Header tags (Επικεφαλίδες, h1, h2, h3): οι Επικεφαλίδες καλό είναι να περιέχουν τις λέξεις κλειδιά.
  • Βελτιστοποίηστε τις εικόνες της σελίδας (alt tags): Δώστε αναλυτικές πληροφορίες για τις εικόνες που βρίσκονται στην σελίδα σας, έτσι ώστε να βοηθήσετε τις μηχανές αναζήτησης να κατατάξουν τις εικόνες.